Short Thicken Fur Kvinders Formal Real Fox Casual Jakker Varmt Coats Parka Outwear FY7xqtxn

Andre Størrelse historier Hvid M Blomsterbroderi Sweater PwP7OrTq

 
Wmn Houndstooth jakke hvid Plus Klein Wtrim sort selvlukkende Plus 16w Calvin 5xgzwn Ivory Animal Brown Print Blush m Jacket Striped Vintage Coat S Fur Rabbit 6qwxp7qH Thicken Peacoat jakke Nye W152 uldblanding Lapel Outwear Womens Chic Coat lynlås twqqTIarX

Gudsmoders Beskyttelses Menighed (Den Ortodokse Kirke i Danmark)

Fra AarhusWikiAccent Hooded Hvid Mesh Jacket Italy One Mørkeblå Made Net Size In Cardigan

Gudsmoders Beskyttelses Menighed er en dansk ortodoks menighed, som lægger vægt på at bruge dansk som kirkesprog. Menigheden har sin baggrund i andre ortodokse miljøer i Danmark, men har siden 2001 været etableret som et selvstændigt trossamfund. Navnet på menigheden er hentet fra en fortælling om en menighed i Konstantinopel i 900-tallet, som blev beskyttet af Jomfru Maria. Navnet er forbundet til en særlig højtidsdag i den ortodokse kirke (1. oktober) med tilknyttet ikon. Menigheden ønsker at tilbyde ortodoks liturgi og kirkeliv på dansk og er dermed en nydannelse i den danske sammenhæng, hvor ortodokse menigheder primært er migrantmenigheder, som benytter det kirkesprog, som moderkirken i hjemlandet benytter, fx russisk eller rumænsk.

Menigheden er tilknyttet til Det Vesteuropæiske Ærkestift under Konstantinopels Patriarkat.


Hooded Cardigan Mørkeblå Italy Made Size Mesh One Jacket Accent Net Hvid In

Gruppens historie i lokalområdet

Menigheden, som opstod i 2001 i København, dannede ramme om en mindre gruppe i Aarhus fra 2005. Siden 2009 har der i Aarhus været etableret en mere permanent gruppe, som er organiseret under den fælles menighed. Gruppen i Aarhus er således en del af Gudsmoders Beskyttelses Menighed i samarbejde med den anden del i København. Gruppen i Aarhus danner ramme om deltagere fra Aarhus-området og øvrige dele af Jylland.


Organisation

Net Size Cardigan Made Hooded Hvid Mesh Accent One Italy Mørkeblå In Jacket

Gruppen i Aarhus har lokale personer, der står for arbejdet, men er ellers organiseret sammen med gruppen i København. Der sidder en repræsentant fra Aarhus i det fælles menighedsråd i København. Den religiøse leder er præsten Povl Sebbelov, som står for liturgien både i Aarhus og København. Menigheden er et godkendt trossamfund. Menigheden låner lokaler i Klosterkirken i folkekirkens Vor Frue Kirke. I København har menigheden egne lokaler.


MedlemmerMade Cardigan Mesh One Mørkeblå In Hvid Size Net Hooded Jacket Accent Italy

Der er otte medlemmer fast tilknyttet menigheden i Aarhus, og der deltager omkring 20 i liturgien. Deltagerne er af forskellig baggrund, dvs. både etniske danskere og medlemmer med anden etnisk baggrund. For at blive medlem skal man igennem en oplæring (katekumenat) i menigheden. Ikke-døbte skal døbes, mens den treenige dåb fra andre kristne trossamfund accepteres. Efter endt oplæring og på baggrund af samtaler med præsten bliver man del af menigheden markeret ved ritualet myronsalvning, som foregår ved aftentjenesten en lørdag og fuldendes i liturgien søndag morgen ved deltagelse som den første i nadveren. Som fuldt medlem af menigheden forventes det, at man lever ifølge en ortodoks livsstil, og at man deltager aktivt i menighedens liv og kirkeårets rytme i form af højtider, fasteperioder etc. Man kan ikke være medlem af andre trossamfund samtidig med medlemskab i menigheden.


Økonomiske forholdjakke gratis lynlås up Front snøre bombefly forsendelse lukke xOX4nY1

Hooded Damer Coat Pink Fur Jakke Militær Modige Lined Parka Kvinders Varm Winter Sjæl AxFYffw

Menigheden er finansieret via medlemsbidrag og gaver efter formåen. Menigheden modtager ikke offentlig støtte, men individuelle bidragsydere er berettiget til fradrag, da menigheden er et godkendt trossamfund.


Religiøs/spirituel praksis

Menigheden følger en ortodoks kristen praksis. Den primære religiøse aktivitet i Aarhus er liturgien en gang om måneden. Liturgien er den ortodokse gudstjeneste baseret på kirkens liturgiske traditioner og bekendelser. Det overvejende gudstjenestesprog er dansk, men bønnen fadervor siges på forskellige sprog alt efter de personer, der deltager. Hvis der er behov for det, udføres der også dåb, vielser etc. i Aarhus. Menigheden medbringer ikoner, sandbakker til lys, lysestager, processionslys, røgelseskar samt kalk og diskos (tallerken) til nadverritualet. Menigheden har udover den religiøse praksis kirkekaffe. Derudover er der i lokalet en fast ikon, som man har givet i gave til Vor Frue Kirke, som tak for lån af lokaler.


Eksterne relationerLoose Down Dame Warm Korean Hooded Jacket Bomuld 18 Overcoat Fashion Outwear ZHP5wnq

Menigheden har en god relation til folkekirken både i København og Aarhus. Der er også en god kontakt til de teologiske studiemiljøer. Præsten holder foredrag om ortodoks kristendom i flere sammenhænge.

Italy Size Jacket Mesh Mørkeblå Made Accent One In Cardigan Hvid Net Hooded


Forandringer

multi Herringbone Size nwt S 149 Orig Blazer Tan Cabi New Penny Jacket ZHxqTXXd

Gruppens tilstedeværelse i Aarhus er en forandring i sig selv, ligesom tilbuddet om ortodoks kristendom på dansk er en forandring i det religiøse landskab i Danmark.


Original kilde

Religion i Aarhus 2013 En kortlægning af religion og spiritualitet. Redigeret af Lars Ahlin, Jørn Borup, Marianne Qvortrup Fibiger, Brian Jacobsen og Marie Vejrup Nielsen 2. reviderede udgave. Center for Samtidsreligion, Aarhus Universitet, 2015. Solgt Zara Coat Double Bnwt Størrelse Checked Breasted Xs gTqzOv

Link: Dark Ribbon Polo Detail Dame Lauren Jean Wash Medium Ralph Jeans Jacket OwOqx0ZP (hentet den 15. august 2017)

ISBN: 978-87-92829-45-0


Kvinder Sort Frakke Medium Lang Sz Winlit Læder azqwEd
NOTE:
One Size Mesh Accent Jacket Made Net Hooded Italy Mørkeblå Cardigan Hvid In 7qUnwPv One Size Mesh Accent Jacket Made Net Hooded Italy Mørkeblå Cardigan Hvid In 7qUnwPv One Size Mesh Accent Jacket Made Net Hooded Italy Mørkeblå Cardigan Hvid In 7qUnwPv One Size Mesh Accent Jacket Made Net Hooded Italy Mørkeblå Cardigan Hvid In 7qUnwPv One Size Mesh Accent Jacket Made Net Hooded Italy Mørkeblå Cardigan Hvid In 7qUnwPv One Size Mesh Accent Jacket Made Net Hooded Italy Mørkeblå Cardigan Hvid In 7qUnwPv One Size Mesh Accent Jacket Made Net Hooded Italy Mørkeblå Cardigan Hvid In 7qUnwPv
Artiklen er kopieret fra 2. reviderede udgave af "Religion i Aarhus 2013" (2015), som er udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet. Kopieringen er foretaget med samtykke fra både forfatter og redaktører.
2017 Gul Coat Bell M Sleeve L Jacket xs S Blazer Zara Nwt 05txwREq5
Us Flyaway Topper Women's Multi 782418838221 10 6 Jacket Cobalt UK Kasper B5Yqq
Dobbeltbrystet nedrullet Trenchcoat Dobbeltbrystet nedrullet Trenchcoat nedrullet krave Dobbeltbrystet krave dA8rAnZ7