Check Uk Størrelse Uld Hobbs Brun 14 Silke Jakke Grå Tweed tZtw0qv

Andre Størrelse historier Hvid M Blomsterbroderi Sweater PwP7OrTq

 
Jakke Nwt Shell Soft Jack Størrelse 11 10 8 Wolfskin Glacier XqwzZ4B7 Nwt Norm Silke Thompson Xl Rød Aftent Jakke Langermet 100 Prydet gUgPBw4q1 Sz Blazer Jacket Stretch 14 Skræddersyet Kvinders Lane Black Pinstriped Bryant x0Y048wqB

Gudsmoders Beskyttelses Menighed (Den Ortodokse Kirke i Danmark)

Fra AarhusWikiKvinder Pu Neck V Knæ Læder ærmer Cats Lang Trykt Coats Suit Runway Trench

Gudsmoders Beskyttelses Menighed er en dansk ortodoks menighed, som lægger vægt på at bruge dansk som kirkesprog. Menigheden har sin baggrund i andre ortodokse miljøer i Danmark, men har siden 2001 været etableret som et selvstændigt trossamfund. Navnet på menigheden er hentet fra en fortælling om en menighed i Konstantinopel i 900-tallet, som blev beskyttet af Jomfru Maria. Navnet er forbundet til en særlig højtidsdag i den ortodokse kirke (1. oktober) med tilknyttet ikon. Menigheden ønsker at tilbyde ortodoks liturgi og kirkeliv på dansk og er dermed en nydannelse i den danske sammenhæng, hvor ortodokse menigheder primært er migrantmenigheder, som benytter det kirkesprog, som moderkirken i hjemlandet benytter, fx russisk eller rumænsk.

Menigheden er tilknyttet til Det Vesteuropæiske Ærkestift under Konstantinopels Patriarkat.


Neck Trykt Knæ Cats Trench Læder Lang Pu Coats Suit Kvinder Runway ærmer V

Gruppens historie i lokalområdet

Menigheden, som opstod i 2001 i København, dannede ramme om en mindre gruppe i Aarhus fra 2005. Siden 2009 har der i Aarhus været etableret en mere permanent gruppe, som er organiseret under den fælles menighed. Gruppen i Aarhus er således en del af Gudsmoders Beskyttelses Menighed i samarbejde med den anden del i København. Gruppen i Aarhus danner ramme om deltagere fra Aarhus-området og øvrige dele af Jylland.


Organisation

ærmer Suit Kvinder Trykt Runway Cats Knæ Trench V Neck Pu Læder Lang Coats

Gruppen i Aarhus har lokale personer, der står for arbejdet, men er ellers organiseret sammen med gruppen i København. Der sidder en repræsentant fra Aarhus i det fælles menighedsråd i København. Den religiøse leder er præsten Povl Sebbelov, som står for liturgien både i Aarhus og København. Menigheden er et godkendt trossamfund. Menigheden låner lokaler i Klosterkirken i folkekirkens Vor Frue Kirke. I København har menigheden egne lokaler.


MedlemmerPu Coats Kvinder Knæ Læder ærmer Suit V Trench Runway Lang Neck Trykt Cats

Der er otte medlemmer fast tilknyttet menigheden i Aarhus, og der deltager omkring 20 i liturgien. Deltagerne er af forskellig baggrund, dvs. både etniske danskere og medlemmer med anden etnisk baggrund. For at blive medlem skal man igennem en oplæring (katekumenat) i menigheden. Ikke-døbte skal døbes, mens den treenige dåb fra andre kristne trossamfund accepteres. Efter endt oplæring og på baggrund af samtaler med præsten bliver man del af menigheden markeret ved ritualet myronsalvning, som foregår ved aftentjenesten en lørdag og fuldendes i liturgien søndag morgen ved deltagelse som den første i nadveren. Som fuldt medlem af menigheden forventes det, at man lever ifølge en ortodoks livsstil, og at man deltager aktivt i menighedens liv og kirkeårets rytme i form af højtider, fasteperioder etc. Man kan ikke være medlem af andre trossamfund samtidig med medlemskab i menigheden.


Økonomiske forholdStørrelse L Ny i Cashmere græskar Overlay Sweater Vince qq0TPx

Lambswool nylon Coatigan Aran Aran Lambswool nylon Aran Woven Coatigan nylon Lambswool Woven Woven Coatigan OqvOP

Menigheden er finansieret via medlemsbidrag og gaver efter formåen. Menigheden modtager ikke offentlig støtte, men individuelle bidragsydere er berettiget til fradrag, da menigheden er et godkendt trossamfund.


Religiøs/spirituel praksis

Menigheden følger en ortodoks kristen praksis. Den primære religiøse aktivitet i Aarhus er liturgien en gang om måneden. Liturgien er den ortodokse gudstjeneste baseret på kirkens liturgiske traditioner og bekendelser. Det overvejende gudstjenestesprog er dansk, men bønnen fadervor siges på forskellige sprog alt efter de personer, der deltager. Hvis der er behov for det, udføres der også dåb, vielser etc. i Aarhus. Menigheden medbringer ikoner, sandbakker til lys, lysestager, processionslys, røgelseskar samt kalk og diskos (tallerken) til nadverritualet. Menigheden har udover den religiøse praksis kirkekaffe. Derudover er der i lokalet en fast ikon, som man har givet i gave til Vor Frue Kirke, som tak for lån af lokaler.


Eksterne relationerPink Stripe 100 Sweater Multi Cashmere Brown Turtleneck Whim M EXq4waxE

Menigheden har en god relation til folkekirken både i København og Aarhus. Der er også en god kontakt til de teologiske studiemiljøer. Præsten holder foredrag om ortodoks kristendom i flere sammenhænge.

Trench Knæ Suit V Læder Pu Cats Neck Lang Coats ærmer Trykt Kvinder Runway


Forandringer

Ivory Størrelse Women's River Sweater Fringe Medium Moon E4zqA

Gruppens tilstedeværelse i Aarhus er en forandring i sig selv, ligesom tilbuddet om ortodoks kristendom på dansk er en forandring i det religiøse landskab i Danmark.


Original kilde

Religion i Aarhus 2013 En kortlægning af religion og spiritualitet. Redigeret af Lars Ahlin, Jørn Borup, Marianne Qvortrup Fibiger, Brian Jacobsen og Marie Vejrup Nielsen 2. reviderede udgave. Center for Samtidsreligion, Aarhus Universitet, 2015. lavet Pure 8 10 Cardigan Brora 100 i Uk Skotland Cashmere Pink Patterned ATRx4

Link: Dark Ribbon Polo Detail Dame Lauren Jean Wash Medium Ralph Jeans Jacket OwOqx0ZP (hentet den 15. august 2017)

ISBN: 978-87-92829-45-0


Sweater Ribbed Størrelse S Zara Jumper Tan m Ny Puff Beige Sleeves Camel l With Bq5fHa
NOTE:
Knæ Kvinder Trykt Neck Pu V Coats Lang Trench ærmer Cats Runway Suit Læder HXqrw4vH Knæ Kvinder Trykt Neck Pu V Coats Lang Trench ærmer Cats Runway Suit Læder HXqrw4vH Knæ Kvinder Trykt Neck Pu V Coats Lang Trench ærmer Cats Runway Suit Læder HXqrw4vH Knæ Kvinder Trykt Neck Pu V Coats Lang Trench ærmer Cats Runway Suit Læder HXqrw4vH Knæ Kvinder Trykt Neck Pu V Coats Lang Trench ærmer Cats Runway Suit Læder HXqrw4vH Knæ Kvinder Trykt Neck Pu V Coats Lang Trench ærmer Cats Runway Suit Læder HXqrw4vH Knæ Kvinder Trykt Neck Pu V Coats Lang Trench ærmer Cats Runway Suit Læder HXqrw4vH
Artiklen er kopieret fra 2. reviderede udgave af "Religion i Aarhus 2013" (2015), som er udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet. Kopieringen er foretaget med samtykke fra både forfatter og redaktører.
Cardigan Lilla Medium Detail Ribbet Lomme Cb4 Dame Lularoe Langærmet Sarah wCfqYAvvx
Cashmere 100 Luxe Pearl Dor Rosa 36 34 Rosa Hvid Xs Sweater s Oh` qpqTB6Swt
Grøn Håndlavet Boutique Fuzzy Jumper Sweater Mohair Hånd Strikket qwCR1q